به گزارش خبرگزاری حوزه، چند روز پیش فرصتی دست داد تا در یکی از مقدس ترین اماکن شهر مقدس قم نظاره گر فیلم سینمایی "قلب رقه" باشم؛ فیلمی که گرچه نمی توان آن را در زمرهی آثار شاهکار قلمداد کرد اما بی گمان اثری هم نیست که به این زودی ها از خاطره مخاطبان پاک شود.
آستان حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع(ع) و چهل اختران قم در حرکتی جالب و قابل تقدیر اقدام به پخش فیلم"قلب رقه" کرد و جمعیت قابل توجهی از خانواده های قمی به خصوص اهالی منطقه آذر قم به تماشای ساخته "خیرالله تقیانیپور" نشستند که تهیه کنندگی این محصول سال گذشته سینمای ایران را سعید پروینی برعهده داشت.
البته باید توجه داشت که قبل از ساخته شدن "قلب رقه"، چند فیلم دیگر نیز کوشیده بودند تا در روایت هنری خود به داستان داعش و جنایت هایش بپردازند که از آن جمله می توان به آثاری همچون"به وقت شام"، "کامیون"، "امپراطور جهنم" و "زنانی با گوشواره های باروتی" اشاره کرد.
شاید یکی از نقاط ضعف مشهود این اثر، ضعف در فیلمنامه و شخصیت پردازی ناقص باشد کما این که به گفته منتقدان، به خصوص در بخش دوم فیلم از جایی که نیروهای جبهه مقاومت، فرمانده شهر رقه را ترور میکنند با اثری ضعیف مواجه هستیم. با این حال نمی توان از خلاقیت های سازندگان در ایجاد فضاهای اکشن و جنگی غافل شد و ای کاش این نقطه قوت در سایه یک فیلمنامه ای قوی و شخصیت پردازی درست به اثری قوی تبدیل می شد.
با این حال نکته مهمی که درباره این گونه فیلم ها باید حتماً بدان متذکر شد این است که در مواجهه با دشمن در این جنگ نابرابر رسانه ای و فرهنگی و اعتقادی نیاز جدی به روایتگری از قاب هنر و رسانه داریم و یکی از مؤثرترین و جذاب ترین ابزارها در این جنگ تمام عیار، تولید و نمایش فیلم های سینمایی همچون "قلب رقه" است. نقد واقع بینانه و منصفانه فیلم هایی از این قبیل نیز البته یکی از ضرورت ها و بایسته ها به شمار می رود چه به لحاظ فرمی و چه لحاظ محتوایی و این که غایت تولید این گونه آثار به شکل درستی مورد توجه و تحلیل کارشناسانه قرار گیرد.
پرداختن جدی به مقوله فیلمنامه و قصه پردازی و رفع نقاط ضعف در تولید این گونه آثار باعث می شود طیف وسیع تری از مخاطبان سینمای ایران و حتی فراتر از کشورمان با فیلم ها ارتباط برقرار کنند و واقعیت های شوم دشمنان جبهه مقاومت و حامیان آن ها اعم از داعش و آمریکا و صهیونیست ها برملا گردد.
سید محمد مهدی موسوی
نظر شما